• Top producten voor scherpe prijzen
 • Veel op voorraad en snel leverbaar
 • Uitstekende service en verstand van zaken

9.31500+ beoordelingen

  Elektrische vloerverwarming

  Verwarm uw ruimtes met elektrische vloerverwarming. We hebben verschillende typen, geschikt voor alle afwerkvloeren.

  Elektrische vloerverwarming is een uitstekend alternatief indien u van het gas af wilt. Het heeft een snelle opwarmtijd en er is meer controle over de warmteafgifte in vergelijking met traditionele watergedragen vloerverwarming. Dit maakt de elektrische vloerverwarming een zeer luxe en populaire verwarming! Ideaal voor toepassing in ruimtes waar lang in verbleven wordt, zoals woonkamers en werkplekken. Het compacte design maakt (zelf) montage zeer eenvoudig. En tevens is het een goede manier om uw zonnestroom in te zetten wanneer u uw stroom niet wilt terug leveren aan het net.  

  Elektrische vloerverwarming

  Met elektrische vloerverwarming verwarmt u gasloos en volkomen veilig op basis van elektriciteit uw ruimte. Door de geringe dikte van dit systeem (een dunne isolatieplaat met flinterdunne folie of mat)  is hij eenvoudig inpasbaar in de vloer. U plaatst deze verwarming gemakkelijk op uw draagvloer, een oude bestaande vloer (om sloopwerkzaamheden te vermijden), of aan de wand!  Net zoals bij traditionele watergedragen vloerverwarmingssystemen straalt de vloer warmte evenwichtig uit, waardoor ook elektrische vloerverwarming behoort tot de zeer comfortabele verwarmingsmethodes. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming warmt met dit systeem de ruimte sneller op, doordat er geen water is dat opgewarmd dient te worden. Dit brengt tevens het voordeel met zich mee dat er optimale controle is over de warmteafgifte, doordat er geen sprake is van water dat nog warm is wanneer de verwarming uitstaat. De verwarming geeft enkel warmte af wanneer u dat wenst. Zo gaat er geen energie verloren op momenten wanneer er geen behoefte is aan ruimteverwarming (zoals wanneer u gaat slapen).

  Wij leveren diverse elektrische vloerverwarmingen voor toepassing onder een houten, een kunststof, een textiel of een stenen vloerafwerking. Daarnaast leveren wij ook diverse thermostaten. Meer over ons assortiment aan elektrische vloerverwarming vindt u onder aan deze pagina.

  Belangrijkste kenmerken 

  • Comfortabele en gezonde verwarming;
  • Zeer snel opgewarmd;                             
  • Reageert snel, te bedienen naar wens;
  • Onderhoudsvrij;
  • Makkelijk aan te leggen;
  • Zeer dun, compact;
  • Energie-efficiënt;
  • Niet zichtbaar;
  • Toepasbaar op elk type vloer;
  • Goedkoop in aanschaf;
  • Sloopwerkzaamheden niet altijd noodzakelijk;
  • Hogere verbruikskosten vergeleken met gasgestookte systemen bij huidige (gas en elektra) prijzen

  Diverse toepassingen

  Elektrische vloerverwarming is ideaal voor moderne woningen die al aan de strenge bouweisen voldoen. Deze woningen zijn vaak goed geïsoleerd en hebben een lage warmtevraag. De elektrische vloerverwarming biedt in dit geval optimaal comfort terwijl het energieverbruik beperkt blijft.

  Ook in oude gerenoveerde woningen die goed zijn geïsoleerd kan elektrische vloerverwarming een aantrekkelijk alternatief zijn. Door de goedkope aanschafprijs en de eenvoudige inpassing van het systeem kan elektrische vloerverwarming aantrekkelijker zijn dan een conventioneel verwarmingssysteem. In dit scenario is het belangrijk om na te gaan of de vloerverwarming genoeg warmte creëert om de ruimte op te warmen.  

  In kleine ruimtes waar de vloer niet hoger kan worden en er geen plek is voor verwarmingslichamen, is de verwarming ook te verwerken in de wanden van de ruimte. Verder wordt dit type verwarming ook ingezet als bijverwarming op specifieke plekken zoals zithoeken. Binnenshuis wordt vloerverwarming vooral toegepast in ruimtes waar veel in wordt verbleven, of met bloten wordt gelopen zoals:

  • Onder de vloer ter plaatsen van het zitgedeelte in de woonkamer;
  • Onder de vloer in het sta/loop gedeelte van de keuken;
  • Onder de vloer waarop gespeeld wordt in de kinderkamer;
  • Onder de vloer ter plaatsen van het zitgedeelte in de studeerkamer;
  • Onder de vloer in de badkamer.

  Toepassing

  Wilt u elektrische vloerverwarming toepassen? Dan kunt met deze simpele berekening eenvoudig bepalen wat het vermogen van de verwarming moet zijn en hoeveel m2 u moet bekleden met vloerverwarming. Als eerst berekend u de warmtevraag. Hiervoor vermenigvuldigd u de oppervlakte van uw ruimte met het onderstaande kengetal dat voor uw situatie van toepassing is (Warmtevraag= kengetal x oppervlak ruimte). Hieruit volgt de warmtevraag van uw ruimte. Dit is de hoeveelheid warmte die nodig is om de ruimte verwarmen in Watt. Vervolgens bepaald u hoeveel m2 van de ruimte u vol kunt leggen met vloerverwarming, heeft u bijvoorbeeld een kookeiland, of bevindt zich een douchecabine in de ruimte dan hoeft hier geen vloerverwarming onder en kunt u dit oppervlak aftrekken van het totaal oppervlak. Tot slot bepaald u het vermogen van de vloerverwarming door de warmtevraag te delen door het nog beschikbare vloeroppervlak (Vermogen vloerverwarming = warmtevraag/ beschikbare vloeroppervlak).

  Vloerverwarming komt in een beperkt aantal verschillende vermogen. Selecteer een vloerverwarming met een vermogen dat hoger ligt dan het vermogen dat u berekend (nodig) heeft, om uw ruimte te kunnen voorzien van voldoende warmte.

  Kengetallen benodigd verwarmingsvermogen per m2 (hoogte 2,4 meter)

  40 W/m2 – Een erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren zoals minimum ventilatieverlies, oriëntatie op het zuiden. Het gebouw komt overheen met een passief huis of energieklasse A+, A++.
  60 W/m2 – Een erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren zoals minimum ventilatieverlies, oriëntatie op het zuiden. Het gebouw komt overheen met een energieklasse A.
  80 W/m2 – Een goed geïsoleerde woning. Dit kan een nieuwbouw of renovatie zijn. Er is een gemiddeld verlies aan warmte en ventilatie.
  100 W/m2 – Een ruimte met gemiddelde bouw isolatie, maar met een groot verlies van warmte o.a. door ventilatie.
  120 W/m2 – Een ruimte met lage isolatie. Bijvoorbeeld een oud gebouw met nieuwe ramen en lichte isolatie in de muren. 
  140 W/m2 – Ruimte met slechte isolatie. Bijvoorbeeld een oud gebouw met enkel glas.

  Tot slot is er nog de thermostaat. Een thermostaat stuurt de elektrische vloerverwarming aan, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Er zijn verschillende thermostaten die al dan niet; op afstand bestuurbaar zijn, een instelbare dag of week programma optie hebben of te bedienen zijn middels een draaiknop. Elke thermostaat biedt andere voordelen. Wilt u een simpele thermostaat en zet u liever zelf de thermostaat aan dan is een thermostaat met draaiknop de perfecte keuze voor u. Als u echter helemaal niet meer op de verwarming wilt letten, maar wel wilt dat uw woning warm is dan is een smart thermostaat weer de beste keuze. In de productbeschrijving van elk product leest u meer over de meegeleverde thermostaat.

  Installatie

  Elektrische vloerverwarming is geschikt voor zelfmontage. Afhankelijk van het type vloerverwarming (geschikt voor hout, steen, tapijt of universeel) kunnen de specificaties en de wijze van installatie verschillen. In de productbeschrijving van elk product vindt u meer informatie over de installatie. Verder worden de elektrische vloerverwarmingssystemen geleverd met een uitgebreide montagehandleiding.

  Comfortabel en gezonde verwarming

  Het comfort van e-vloerverwarming komt pas echt tot zijn recht wanneer het verspreid ligt over de gehele ruimte. Op deze manier verspreid de warmte geleidelijk en is er een gelijk temperatuur in de ruimte. Tevens zorgt het voor weinig luchtstroom wat zorgt voor minder stofcirculatie, en beter is voor de gezondheid. Ook gaat minder warmte door de voeten verloren en wordt de verwarming gevoelsmatig als prettiger ervaren dan radiatoren.

  Duurzaam verwarmen met elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming is in vele opzichten efficiënter dan de traditionele watergedragen vloerverwarming. Zo is meer controle over de aansturing door de optie over een timer of een weekprogramma. Tevens bevindt de thermostaat in de ruimte die verwarmt wordt waardoor de verwarming direct uitgaat wanneer de ruimt op temperatuur is. Anders dan bij watergedragen systemen die vaak verbonden zijn met meerdere verwarmingselementen die zich elk bevinden in verschillende ruimtes. De e-vloerverwarming gaat alleen aan als daar lokaal behoefte aan is. Hierdoor wordt onnodig stoken vermeden. Daarnaast is de verwarming zeer snel opgewarmd. U hoeft dus niet te wachten op water dat verwarmt dient te worden en vervolgens nog een dikke dekvloer moet opwarmen voordat de ruimte aan de beurt is. Tot slot is de verwarming efficiënt doordat het gevoelsmatig zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Met als effect dat u de thermostaat lager kunt instellen.

  Met behulp van elektrische systemen kunt u uw woning volledig klimaatneutraal verwarmen, zonder dat hier kostbare grondstoffen aan te pas komen. In samenwerking met energieopwekkende installaties, die gebruik maken van zon-, windenergie of waterkracht, maakt u efficiënt gebruik van uw stroom zonder hoge verbruikskosten.

  Let op! Elke elektrische verwarming kan een eigen aanvullende aansturingtechniek hebben om energie te besparen. Deze zijn vermeld bij de productomschrijvingen.

  Is elektrische vloerverwarming niet te duur?

  Elektrische verwarmingssystemen worden vaak bestempeld als duur. Maar dit is niet in elke situatie terecht. Naast de geoptimaliseerde efficiënte en slimme werking van elektrische verwarmingssystemen speelt de ruimte waarin hij geplaatst word een grote rol in de verbruikskosten. Bij een goede toepassing in bijvoorbeeld een goed geïsoleerde woning hoeft de verwarming helemaal niet duur te zijn. En bij een woning die ook nog eens energie opwekt kunnen de verbruikskosten zelfs aanzienlijk lager liggen. Tevens is met opschaling van de productie het aankoopbedrag ook nog eens sterk gedaald.

  Ons assortiment

  Elektrische vloerverwarming is toepasbaar op elke type vloer. Omdat elk type vloer anders reageert op warmte, zijn er verschillende e-vloerverwarmingsystemen op de markt. Zo blijft uw vloer onaangetast en behoudt het zijn levensduur. Naast het voordeel dat de installatie van de verwarming simpel is, neemt het ook weinig ruimte in beslag. Wij leveren  compacte vloerverwarmingssystemen voor onder andere:

  • afwerkvloeren van parket, hout, laminaat;
  • afwerkvloeren van vinyl, tapijt, pvc;
  • afwerkvloeren van steenachtige materialen;

  Onze service

  Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over de elektrische vloerverwarming? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Uw winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Green Hat Holland 9.3 / 10 - 700+ Reviews @ Webwinkelkeur