• Top producten voor scherpe prijzen
 • Veel op voorraad en snel leverbaar
 • Uitstekende service en verstand van zaken

9.31500+ beoordelingen

  Verwarming geschikt voor de badkamer

  Verschillende typen verwarming om uw badkamer elektrisch te verwarmen

  29 Producten


  Verwarm met een elektrische verwarming gasloos uw badkamer. Zo kunt u gericht de badkamer verwarmen op het moment dat het nodig is, en tot het niveau dat wilt. U bent niet afhankelijk van een verwarmingsgroep waarvan de thermostaat in de woonkamer hangt.
  We hebben kachels met een hoog vermogen die de ruimte snel en effectief verwarmen. Of gecontroleerd verwarmen met een laag vermogen. Bovendien is de elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Zeker interessant voor een ieder die zijn woning energieneutraal wilt maken.
  Op deze pagina geven we een overzicht van de beste verwarmingen specifiek geschikt voor de badkamer. Zowel de meer functionele als de echte design objecten.

  De badkamer heeft een specifieke verwarmingsvraag. U heeft namelijk te maken met een relatief kleine ruimte waar verwarming vaker nodig dan in de rest van de woning. Hier is een hogere temperatuur gewenst en is het erg prettig als de opwarmtijd zo beperkt mogelijk is. Dit allemaal  zodat u in een heerlijke warme omgeving terecht komt zodra u de douche uitstapt.

  Bovendien stelt het vocht in de badkamer hogere eisen aan de waterbescherminggraad van de verwarming en is een geaard stopcontact vereist. 

  Kenmerken van een badkamer verwarming

  Om een goede verwarming te kiezen, volgt hier een opsomming van kenmerken waaraan een badkamer verwarming moet voldoen.

  Gewenste temperatuur: 22-24℃
  Opwarmtijd: Kort
  Luchtvochtigheid: Minimale waarde IP44
  Verblijftijd: Kort

  Energiezuinig de badkamer verwarmen

  De gewenste temperatuur in de badkamer ligt tussen de 22-24℃. Nadat u de badkamer heeft verlaten hoeft deze ruimte niet meer warm te zijn. Om energie te besparen is het van belang dat u een verwarming kiest die past bij uw gebruik en dat de verwarming alleen energie verbruikt als dit gewenst is (geen opwarmtijd).

  Geschikte verwarmers voor de badkamer

  De meest voorkomende verwarmers voor de badkamer zijn:

  1. Elektrische vloerverwarming;
  2. Wandverwarming (convectoren);
  3. Handdoekradiator (elektrisch);
  4. Elektrische blazers;
  5. Infrarood verwarming.

  1) Elektrische vloerverwarming (hoofdverwarming)

  Elektrische vloerverwarming is een erg prettige verwarming voor de badkamer. De elektrische vloerverwarming is  in tegenstelling tot een watergedragen vloerverwarming, sneller en energie efficiënter. De verwarming hoeft alleen aangesloten te worden op het elektriciteitsnet.

  De elektrische vloerverwarming is aangenaam voor wanneer u uit een warme douche stapt, en helpt om uw badkamervloer droog te houden van condensatie zodat deze minder glad is. De verwarmings is geschikt voor badkamers die goed geïsoleerd zijn en toe zijn aan een renovatie. Het is de ideale manier om een verwarming te integreren in een kleine en moderne badkamer, waarbij de installatie geen ruimte inneemt.

  Toepassing: Goed geïsoleerde badkamers/woning. Handig voor kleine ruimtes, zeker als er ruimtegebrek is

  Opwarmtijd: Snelle verwarming, verwarmd alleen wanneer nodig.

  Voordelen:

  • Verwarming neemt geen ruimte in
  • Straalt tegels aan, die vanwege accumulatie langer warmte vasthouden
  • Comfortabele warmte aan voeten
  • Geen condensatie op vloer
  • U bent niet afhankelijk van een centraal vloerverwarmingssysteem.
  • Snelle opwarming

  Nadelen

  • Temperatuur van de lucht is niet zo snel op temperatuur, als de vloer zelf.
  • Complexere installatie. De installatie zelf is niet lastig, er moet alleen rekening gehouden worden met de bestaande badkamer, installatie en vloerafwerking.

  2) Elektrische wandverwarming / convectoren (hoofdverwarming)

  Een convector zorgt voor luchtverwarming, een vertrouwde vorm van verwarmen. De verplaatsing van lucht gebeurt op natuurlijk wijze waardoor stof minder circuleert in vergelijking met een verwarming die lucht blaast. Ideaal voor wanneer u opzoek bent naar een stille verwarming die zorgt voor een langzame luchtstroom.

  Wandconvectoren zijn geschikt als hoofd-of bijverwarming (hier later meer over). De wandconvector is het meest effectief als deze aan de koude-wand wordt geplaatst, of onder het raam. U kunt de convectorwarmte vergelijken met een radiator, alleen bent u niet afhankelijk van een verwarmingscircuit. Dit betekent dat u snel warmte produceert en er na het gebruik van de badkamer, geen warmte verloren gaat.

  Wanneer u al een bestaande verwarming heeft in uw badkamer, dan kan de convector snel uw hoofdverwarming versterken om op een een comfortabele temperatuur te brengen.

  Toepassing: Hoofd- en bijverwarming, snelle verwarming van de lucht in de badkamer

  Opwarmtijd: Snelle verwarming, verwarmd alleen wanneer nodig, enkele beschikken tot “open-raam” detectie.

  Voordelen:

  • U bent niet afhankelijk van een centraal vloerverwarmingssysteem.
  • Extreem snelle opwarming van de ruimte (ook voor minder geïsoleerde woningen).
  • De meeste badkamer convectoren beschikken over “open-raam” detectie.
  • Makkelijke installatie.

  Nadelen

  • Neemt ruimte in beslag. Let op! Er zijn verschillende formaten die geschikt zijn als badkamer verwarming.

  3) Handdoek radiator (hoofdverwarming)

  De handdoek radiator is een bekend systeem. De radiator is gevuld met een warme vloeistof die warmte afgeeft, alleen dan elektrisch uitgevoerd. Met dit verwarmingssysteem geniet u van een traditionele uitstraling, maar met de voordelen van een elektrische verwarming. De radiator is snel op temperatuur en verwarmd/droogt tevens ook uw handdoeken. U kunt de verwarming makkelijk installeren, maar houdt er wel rekening mee dat deze handdoek radiator flink wat plek in kan nemen.

  Toepassing: Voor een traditionele badkamer uitstraling, met handdoek droger.

  Opwarmtijd: Snelle verwarming, verwarmd alleen wanneer nodig.

  Voordelen:

  • U bent niet afhankelijk van een centraal vloerverwarmingssysteem.
  • Extreem snelle opwarming van de ruimte (ook voor minder geïsoleerde woningen).
  • Handig voor het drogen van handdoeken.
  • Makkelijke installatie.

  Nadelen

  • Neemt ruimte in beslag.

  4) Elektrische blazers (hoofdverwarming)

  Ook leveren wij krachtige verwarmingen die warme lucht blazen. Dit zijn zeer compacte apparaten met hoge vermogens. Het hoge vermogen zorgt ervoor dat de verwarming snel de ruimte kan opwarmen, en dit zorgt niet, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, voor meer energieverbruik. Ze zijn ideaal voor kleine badkamers en kort gebruik. Een nadeel van het systeem is dat het geluid maakt en zorgt voor stofcirculatie. Er zijn diverse modellen beschikbaar al dan niet met een spiegel, handdoekbeugel of gewoon simpel rechthoekig en wit.

  Deze kachels zijn bedoeld voor bevestiging aan de wand. Aan de hand van de bewegingssensor detecteert de verwarming dat er iemand is, en start de kachel het opwarmen van de temperatuur door warme lucht snel de ruimte in te blazen. De verwarming is beschikbaar in een klein formaat, waardoor het weinig ruimte inneemt. Tegelijkertijd heeft hij een enorme power die u badkamer snel op temperatuur krijgt. Net zoals de handdoek radiator, beschikken de elektrische blazers over een handdoekenrek dat uw handdoek snel droogt en/of verwarmd. Alle elektrische blazers hebben een “open- raam” detectie.

  Toepassing: Extreem snelle verwarming en beperkte ruimte nodig.

  Opwarmtijd: Snelle verwarming, verwarmt alleen wanneer nodig.

  Voordelen:

  • U bent niet afhankelijk van een centraal vloerverwarmingssysteem.
  • Extreem snelle opwarming van de ruimte (ook voor minder geïsoleerde woningen).
  • Handig voor het drogen van handdoeken.
  • Makkelijke installatie.
  • Beschikken over “open-raam” detectie.
  • Neemt weinig ruimte in beslag.

  Nadelen

  • Warme lucht blaast de ruimte in.
  • Maakt geluid

  5) Infraroodverwarming

  De panelen wordt onder andere toegepast in kleine ruimtes of hele grote ruimtes, om een   warme zone te creëren op een specifieke plek van de badkamer. Ideaal langs de douchecabine, waar men net de douche uitstapt, maar ook bijvoorbeeld toe te passen als badkamerspiegel die nooit beslaat (spiegel infrarood paneel). Infrarood panelen komen in de vorm van strakke, compacte panelen. Er zijn diverse formaten, vermogens en kleuren beschikbaar.

  Infrarood Panelen zorgen ervoor dat de personen en objecten in de badkamer worden verwarmd en niet de lucht.  Na verloop van tijd zal infrarood ook de vloeren en wanden verzadigen met warmte, waardoor deze sneller drogen en er minder condensvorming is. Schimmelvorming is daardoor  onwaarschijnlijk.

  Infrarood is het meest effectieve bijverwarming. Deze kan een hele ruimte inhoud echter niet snel op een comfortabele temperatuur te krijgen. Wel is het een gerichte aangename straling, voor als u uit de douche stapt.

  U kunt de infrarood verwarming als hoofdverwarming gebruiken indien u deze toepast in combinatie met een ruimtethermostaat en deze gedurende de dag laat verwarmen.

  Toepassing: Microklimaat creëren, geen condensatie op spiegel.

  Opwarmtijd: Kort, maar niet lang genoeg om als ruimteverwarming te fungeren.

  Voordelen:

  • U bent niet afhankelijk van een centraal vloerverwarmingssysteem.
  • Minder condensatie
  • Handig voor het drogen van handdoeken.
  • Makkelijke installatie.
  • Strak design en multifunctioneel

  Nadelen

  • Verwarmt oppervlaktes, niet de inhoud van de ruimte
  • Opwarmtijd van ongeveer 10 minuten

  Heeft u al een hoofdverwarming?

  De badkamer wordt in veel gevallen verwarmd door een centrale verwarming gebaseerd op warm water. Zoals vloer-, wandverwarming of een (handdoek)radiator. Deze hoofdverwarming behoudt een constante temperatuur, maar in veel gevallen duurt het erg lang voordat de badkamer op temperatuur is.Om dit tegen te gaan wordt de badkamer de hele dag verwarmd, zonder dat er iemand is.
  Hierdoor kan een bijverwarming, zoals de convector interessant zijn omdat deze als hoofd- en bijverwarming kan fungeren. En snel de temperatuur naar een comfortabele omgevingstemperatuur brengen.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Uw winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Green Hat Holland 9.3 / 10 - 700+ Reviews @ Webwinkelkeur